Economia Rusiei, în faliment | Cum se simte efectul sancțiunilor | Titlurile de stat | Cristian Sima

0
309

Faptul că rușii au fost blocați de la SWIFT este rău, nu mai pot face plăți, dar faptul că nu mai pot emite titluri de stat să le vândă pe piețele externe este extrem de rău pentru economia lor. Dacă FED nu ar mai putea emite titluri de stat, America nu și-ar putea plăti capitalul la datoria scadentă, pentru că de obicei se face rollover.

În momentul în care trebuie dat înapoi capitalul, banca centrală emite aceeași cantitate de bani, vinde alte titluri de stat pe 10 ani și cu acei bani, rostogoliți, plătesc datoria. De asta datoria SUA a crescut atât. Sistemul de datorii rostogolite de zeci de ani este cu dublu tăiș, pentru că dacă cineva te obligă să plătești și nu ai în trezorerie acei bani, poți intra în faliment. Când o țară nu își mai poate plăti titlurile de stat, practic, este în faliment. Nici titlurile de stat în ruble nu le-a plătit Rusia. Gândiți-vă ce se întâmplă cu cele în valută!

Cred că se va forma o întreagă piață de speculații cu aceste titluri de stat rusești

A mai fost o situație similară în Argentina, dar economia ei nu avea prea multă influență în contextul global și restul lumii atunci o ducea bine. A fost o situație similară și cu Ceaușescu. Acesta nu a mai plătit datoriile, iar banii încasați se opreau la banca corespondentă americană și nu mai ajungeau în casă. Povestea despre datoriile din comunism, pe larg, în carțile mele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.