– Kiev. rușii se retrag din toate zonele apropiate Kievului. Din păcate, astăzi au apărut imagini din Bucha, unde armata rusă a ucis oamenii pe stradă în timpul retragerii. Într-un singur clip de 40 de secunde am văzut și numărat 7 civili morți. asta e armata teroristă rusă.

– Kiev. În pădurile din zona NV (apropiere de Ivankiv) armata Ukr a prins din urmă o coloană rusească și a nimicit-o.

– Chernihiv. Și din această zonă s-au retras rușii pentru regrupare.

– Sumy. Armata Ukr a reușit să taie liniile de aprovizionare ale rușilor. Retragerea pentru regrupare va însemna trecerea prin iad pentru ruși.

– Harkov. Orașul este în continuare bombardat de artilerie și avioane, însă rușii nu au reușit niciun avans teritorial.

– Izium. Există informații neconfirmate că rușii au preluat controlul asupra orașului. MoD Ukr a anunțat pierderea controlului total. Astăzi, dar și în următoarele zile vor urma lupte puternice, Izium fiind o localitate de importanță strategică.

– Krîvîi Rih. Orașul natal al președintelui Zelensky a fost bombardat.
– Mariupol. Încă nu este controlat 100% de ruși. Fiecare zi de rezistență a apărătorilor Ukr de acolo înseamnă o bulă de aer pentru Nicolaev și Odesa, dar și o șansa pentru…

-…Herson, unde armata Ukr continuă contraofensiva spre oraș.

– Nicolaev și Odesa. Relativă liniște.

– Belgorod (rusia). Armata Ukr a efectuat un atac pe teritoriul rusiei astăzi, două elicoptere fiind trimise să distrugă un depozit de petrol. Au făcut-o cu succes. Săptămâna asta „o eroare umană” a distrus un depozit de armament din aceeași zonă. Aceste evenimente îngreunează și mai tare capacitatea de atac a rușilor din zona Harkov.


Războiul este departe de a fi gata. Chiar dacă armata Ukr în aceste zile reușește să distrugă disproporționat mai multe forțe ruse decât până acum, ceea ce este o veste excelentă, axa Harkov-Donbas este una supusă unui stres ridicat, care doar se va intensifica în următoarele zile.

Target-ul? 9 mai. Până atunci kremlinul trebuie să aibă o victorie de livrat rușilor.
Astăzi ați văzut câte lături s-au aruncat în capul meu pentru că am avut impertinența de a-mi arăta dorința de a susține efortul de război al armatei Ukr. Vă dau o veste: am primit o ofertă, am acceptat-o. Mașina nu mai e de vânzare, mâine practic se va livra. Mai multe, mâine. Pe scurt, nu pot putiniștii înjura cât putem noi conlucra. Nu pot putinișii urla, cât putem noi contracara. Este încă o dovadă că e nevoie de fiecare voce în acest război informațional de care am avertizat de la începutul războiului cald.

Slava Ukraini!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.