Denis Kataev este un jurnalist rus de la postul de televiziune de opoziție, Dojd. Odată cu începerea invaziei Ucrainei și a legilor represive împotriva jurnaliștilor, postul TV a fost nevoit să se închidă iar Denis Kataev a ales să-și părăsească țara și să-și continue meseria la Paris…

Denis Kataev lucrează pentru Dojd din 2010, anul în care a fost lansat ca unul dintre cele mai importante canale TV independente de opoziție. Dojd a fost nevoit să înceteze difuzarea la 3 martie 2022, la o săptămână după începerea invaziei în Ucraina. Interviu RFI:

RFI: Din 3 martie 2022, nu ați mai putut lucra ca jurnalist. Odată cu începutul invaziei rusești, canalul de televiziune pentru care ați lucrat a trebuit să se închidă după ce au fost impuse restricții de către autoritatea de reglementare rusă Roskomnadzor și după ce s-a confruntat cu pericolul unor legi represive. În acest context, ați decis să părăsiți Rusia. De ce ?

Denis Kataev: Pentru că în acest moment este imposibil să fii jurnalist într-o presă independentă în Rusia. În prezent, este periculos să faci această muncă. Legea împotriva informațiilor eronate, împotriva știrilor false a fost adoptată de parlament și de acum încolo poți fi acuzat pentru simpla utilizare a cuvântului „război”. Este „operațiune militară” și atât. În acest context, poți fi condamnat la 15 ani de închisoare. În plus, există legea privind trădarea, care prevede douăzeci de ani de închisoare.

mai mult la  /www.rfi.ro/politica-144820-post-independent-tv-rusesc-inceput-emita-paris

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.